Preiskujejo tožilko. Vzrok afera Bulmastifi?

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Na vrhovnem državnem tožilstvu poteka preiskava. Tožilka Dragica Kotnik je osumljena zlorabe tožilskih pooblastil; šlo naj bi za afero Bulmastifi. Poteka tudi hišna preiskava, smo izvedeli.
Oglej si celoten članek

Kriminalisti preiskujejo sum kaznivih dejanj izdaje tajnih podatkov, zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in zlorabe osebnih podatkov. Pod drobnogled so vzeli tožilko Dragico Kotnik, sicer začasno vodjo oddelka za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili.

Tiskovni predstavnik kriminalistov Drago Menegalija nam je povedal, da "kriminalistična policija na podlagi usmeritev državnega tožilstva izvaja preiskovalne aktivnosti zaradi sumov kaznivih dejanj izdaje tajnih podatkov, zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in zlorabe osebnih podatkov, katerih je osumljena uradna oseba, ki je zaposlena na Vrhovnem državnem tožilstvu. Kriminalisti danes na podlagi odredbe sodišča izvajajo hišne preiskave v prostorih Vrhovnega državnega tožilstva in zasebnih prostorih osumljene osebe. Gre za dalj časa trajajočo preiskavo, katero že od samega začetka usmerja državno tožilstvo. Več podrobnosti v tem trenutku ne moremo podati, saj predkazenski postopek še ni zaključen."

Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah, pri Kotnikovi trenutno poteka tudi hišna preiskava. Kotnikovo smo poklicali za komentar, a je nedosegljiva.

Kdo je videl Senico?

Kotnikova je med drugim obravnavala primer Baričevič in naj bi razpolagala s podatki, kdo je videl odvetnika Mira Senico na Oražnovi ulici v Ljubljani na dan smrti Saše Baričeviča. Po poročanju Financ naj bi bilo vprašanje, kdo je Požareportu izdal dokument z oznako zaupnosti in takšno vsebino. Tudi današnja preiskava je po naših informacijah povezana z afero bulmastifi. Kot je znano, je tožilski oddelek preiskoval delo policistov v omenjeni aferi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • rob
    21:42 5. December 2011.

    RIBA PRI GLAVI SMRDI - vse tiho je bilo!<br /><br />Vrhovno državno tožilstvo<br />Vodja oddelka za drľavnotožilski strokovni nadzor<br />Vrhovna …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.