Prekinili bodo predavanja

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Študenti. Opozarjajo na grožnje vodstev pred skupščinami. Rektor: dekani odločajo sami.
Oglej si celoten članek

Danes se na filozofski fakulteti začenja prva izmed 22 skupščin, na katerih bodo študenti razpravljali o novem visokošolskem zakonu in reformi študentske organizacije. Društvo Iskra trdi, da jih vodstva nekaterih fakultet pri tem ovirajo: “V enem primeru je šlo tako daleč, da so grozili s fizično silo in disciplinskimi ukrepi.“ Zato rektorja univerze Ivana Svetlika pozivajo, naj jim omogoči delovanje.

Pritisk društva ali fakultet

“Ne gre za militantno dogajanje, ampak za debato in udeležbo v obsegu, ki ju v okviru ustaljenih predstavniških struktur trenutno ni mogoče doseči,” pravijo v Iskri. Svetlik odgovarja, da pogovori o zakonu potekajo. “Kot kaže, ima društvo Iskra interes delovati paralelno mimo teh ustaljenih ustanov in demokratično izvoljenih teles na univerzi. V tem smislu je prepuščeno vsakemu dekanu, da presodi pobudo, ki jo da to društvo,” dodaja. Meni, da morajo biti fakultete odprte za študentske pobude, a ne, če te presegajo študentske interese in mejijo na politične dejavnosti

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.