Premier prezaseden za sestanek

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Stranke koalicije naj bi se danes na predlog Golobiča sestale na izrednem vrhu ter obravnavale zahteve LDS, a bo srečanje verjetno preprečila premierjeva zasedenost.
Oglej si celoten članek

V SD so včeraj potrdili, da so seznanjeni s predlogom, vendar naj bi bile možnosti za srečanje majhne. Premier Borut Pahor ima namreč že vnaprej dogovorjene ostale obveznosti – popoldne bo odpotoval v Prago na srečanje voditeljev srednje- in vzhodnoevropskih držav z ameriškim predsednikom Barackom Obamo.

Vrh bo danes težko uskladiti tudi zaradi redne tedenske seje vlade.

Golobič je sicer včeraj na novinarski konferenci napovedal, da bo Pahorju predlagal, naj za danes skliče sestanek predsednikov koalicijskih strank. Na njem naj bi se pogovorili o odprtih vprašanjih in nezadovoljstvu, ki pa po njegovi oceni "niso tako dramatični, kot so videti".

Spomnimo, LDS je sklenila, da bo zapustila vlado, če premier Borut Pahor do ponedeljka ne bo izpolnil pogojev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.