Prenos do konca aprila

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Prenos na slabo banko se bo z NLB in NKBM izvedel v petih tranšah.
Oglej si celoten članek

V DUTB, kjer  čakajo na zeleno luč Evropske komisije za začetek sanacije bančnega sistema, pričakujejo prenos prvih slabih terjatev iz NLB in NKBM konec decembra."Pogodba opredeljuje, da se v decembru izvedeta tako knjigovodski kot pravni prenos celotnega premoženja na DUTB," so zapisali v gradivu za medije. "Hkrati bo do konca decembra na banke prenesena celotna kupnina v obliki obveznic, ki bo bankama omogočila pravočasno ureditev njunih bilanc."

Operativno bo premoženje preneseno v petih serijah (tranšah), prva do konca decembra, preostale postopoma do konca aprila. "Postopen prenos bo bankama omogočil oddaten čas za ustrezno pripravo celotne dokumentacije," so še zapisali.

Najprej NLB in NKB

Na Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) bodo tri največje banke, poleg NLB in NKBM še Abanka Vipa, lahko prenesle za 4,5 milijarde evrov slabih terjatev, pri čemer bo njihova transakcijska vrednost znašala le 1,676 milijarde evrov.

Vlada je pretekli teden sporočila, da bodo najprej prenesli slabe terjatve NLB in NKBM, naknadno pa še Abanke Vipa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:56 16. December 2013.

    V dokaz da ste politiki pošteni, obelodanite imena, ki so na dokumentih o izdajanju kreditov!!! KER (JIH) BODO ZBRISALI

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.