Prenovljen ob obletnici

Foto: Žurnal24 Obnova osrednjega spomenika narodnoosvobodilnega boja v Sloveniji je vredna dobr
Dražgoška bitka. Spomenik obnovljen, druga dela spomladi.
Oglej si celoten članek

“Končanih je 90 odstotkov del, tako da se bomo 9. januarja ob 69. obletnici dražgoške bitke zbrali pri povsem prenovljenem spomeniku,” je zatrdil Mihael Prevc, župan Občine Železniki. Spomladi morajo urediti le še odvodnjavanje regionalne ceste in zaščititi Šubičev mozaik. Spomenik sestavlja armiranobetonska konstrukcija, ki pa jo je načel zob časa, zato so ves beton odstranili, ga očistili ter na novo premazali in zaščitili. Zamenjali so tudi tlake in obnovili stopnice, ki vodijo na razgledno ploščad spomenika.

Obnova je vredna dobrih 130 tisoč evrov; dobro polovico bosta prispevali ministrstvi za kulturo ter za delo, družino in socialne zadeve, preostalo pa bo financirala občina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.