Preplah na vladi

Foto: bralka Vlada Foto: bralka Vlada Foto: bralka Vlada Foto: shh Preplah na vladi
Pred vlado gasilci in policisti, Gregorčičeva ulica je zaprta.
Oglej si celoten članek

"Policisti so zaprli Gregorčičevo ulico, pred vlado so gasilci in policisti," nas je obvestila naša sodelavka, ki se je peljala mimo. Menda naj bi na vlado prejeli pošiljko s sumljivim prahom. 

Zaradi šaljivca tri ure zaprta Gregorčičeva ulica

"Danes, okrog  8.40  je bila policijska uprava Ljubljana obveščena o prejemu pisemske pošiljke v vložišču državnega organa na Gregorčičevi ulici v Ljubljani, iz katere se je vsul neznan prah. Policisti so zavarovali kraj, zaradi posredovanja gasilcev pa je v celoti zaprta Gregorčičeva ulica. Trenutno potekajo vse aktivnosti, ki so v takšnih primerih predvidene. Oseba, ki je bila v stiku s pisemsko ovojnico, je v karanteni," so sporočili policisti.  

Pisemska pošiljka s sumljivo vsebino je bila poslana na Inštitut za mikrobiologijo in parazitologijo na Veterinarski  fakulteti, kjer je bila opravljena analiza. Na podlagi opravljene analize sumljive snovi, je bilo ugotovljeno, da ta ni nevarna za zdravje in življenje ljudi, so sporočili okrog pol dveh popoldan. 

"V času aktivnosti prostori objekta niso bili evakuirani. Oseba, ki je bila v stiku s pisemsko ovojnico, je bila do zaključka analize v karanteni, Gregorčičeva ulica pa je bila zaradi aktivnosti policistov in ostalih služb zaprta približno tri ure," so sporočili z lljubljanske policijske uprave. 

Policisti nadaljujejo z zbiranjem pooblastil, če bodo pošiljatelja našli, pa ga najbrž čaka ovadba zaradi povzročitve splošne nevarnosti. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.