Prepoved za pet zvezdic

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zdravnikom le gradiva in kritje stroškov do 60 evrov.
Oglej si celoten članek

Farmacevtska podjetja lahko zdravstvenim delavcem ponudijo informativna in izobraževalna gradiva ali izdelke za medicinsko rabo v vrednosti največ 42 evrov za posamezno gradivo oziroma 84 evrov na letni ravni. To predvideva kodeks o sodelovanju z zdravstvenimi delavci, ki so ga farmacevtske družbe dolžne spoštovati od začetka letošnjega leta.

Omejitve so tudi pri radodarnosti farmacije do zdravstvenih delavcev. Farmacevtske družbe lahko krijejo stroške namestitve na znanstvenih konferencah do 60 evrov, če je konferenca v Sloveniji, oziroma do sto evrov, če dogodek poteka v tujini. Hoteli ne smejo biti luksuzni.

Z letom 2016 bodo farmacevtske družbe tudi javno objavljale sredstva, ki so jih nakazale zdravstvenim delavcem oziroma organizacijam. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.