Preprodajalci ostajajo v priporu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Domnevni preprodajalci drog, ki so jih prijeli v obsežni majski akciji, ostajajo v priporu še tri mesece.
Oglej si celoten članek

Podaljšanje je potrdil senat vrhovnega sodišča. Obdolženi v priporu tako ostajajo vsaj še do 11. novembra. Do takrat mora tožilstvo spisati obtožnico, sicer bodo priprte izpustili.

Spomnimo: maja je na območju policijskih uprav Kranj, Ljubljana in Koper potekala obsežna policijska akcija, v kateri so priprli več kot 60 ljudi. Preiskovalni sodniki so pripor odredili za 23 oseb, za tri od teh hišnega.

Nekaj dni zatem so na Kokrici prijeli še enega ključnih osumljencev, Črnogorca Veliborja Popovića.

Ena največjih

Po besedah predstavnikov policije je šlo maja za eno najobsežnejših preiskav v zgodovini Slovenije. Prijeti naj bi predstavljali vrh organiziranega kriminala v Sloveniji, delovali pa naj bi mednarodno. V akciji ob prijetju osumljenih so zasegli okoli 35 kilogramov droge, orožje in gotovino. Ovadili so skoraj 50 ljudi, in sicer za skupaj skoraj 200 kaznivih dejanj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.