Preprosteje do gradbenih dovoljenj

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Minister Omerzel je napovedal, da se Sloveniji obeta vzpostavitev učinkovitejšega sistema pridobivanja gradbenih dovoljenj.
Oglej si celoten članek

Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel je dejal, da bi vlada lahko že v četrtek potrdila osnutek novega koncepta prostorskega načrtovanja in gradnje. Priznal je, da so postopki umeščanja v prostor in pridobivanja gradbenih dovoljenj v Sloveniji zdaj zelo zapleteni in dolgi, zato jih je nujno poenostaviti.

Novi koncept predvideva vzpostavitev prostorskega informacijskega sistema, ki bo povezal vse zdaj ločene podatkovne baze, in digitalizacijo. Za pridobitev elektronskega dovoljenja in elektronskega soglasja naj bi bila po novem dovolj obisk le enega mesta in le ena prošnja, medtem ko danes zaradi vprašanj varstva okolja in kulturne dediščine nad tem področjem bdi več ministrstev.

Nova programska oprema naj bi vlagateljem tudi omogočila, da bodo lahko v vsakem trenutku seznanjeni, kaj se dogaja v prostoru oziroma z dovoljenji.

Minister upa, da bo vlada koncept potrdila že v četrtek, osnutki (novel) zakonov pa naj bi bili pripravljeni do marca  in sprejeti tekom prihodnjega leta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:20 13. November 2013.

    Nima veze s člankom, vendar ko poslušam interviu-je in razgovore s tem ministrom imam občutek, da ni iz Slovenije. Kot …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.