Prerekanja o telefoniji

Foto: Žurnal24 Po besedah svetnika Kegljeviča so ljudje denar od telefonije pripravljeni vložit
Vračilo vlaganj. Župan imenoval novo komisijo za razreševanje nesoglasij.
Oglej si celoten članek

“Župan občane zavaja, saj pravi, da denar je, le razdeliti ga je treba, za zamudo pri izplačilu pa krivi mene,” je v obširnem pismu zapisal Jože Zagorc, bivši predsednik komisije za vračilo vlaganj v telekomunikacije, doma iz Prekope. Občina Kostanjevica je doslej v štirih poravnavah dobila milijon evrov, a ta denar zaradi neenotnosti glede delitve leži na računu.

Preveliki apetiti Prekope
“Izračuni za vračila so narejeni, ni pa razčiščeno glede vloženega fizičnega dela,” je dejal župan Mojmir Pustoslemšek. V Prekopi so navedli, da so za to porabili 4.200 ur fizičnega dela. “To ni dejanski izračun,” je na to dejal župan in za primerjavo navedel, da je preostala občina skupaj prispevala 800 ur dela. Zato je župan ta del dal v presojo sodnemu cenilcu, njegove ocene pa še niso dobili.

274 tisoč evrov od telefonije je pogojno vključenih v proračun. Z njimi je občina plačala obvoznico.

Nova komisija
Župan Pustoslemšek je imenoval novo komisijo, ki se bo ukvarjala z vračilom vlaganj, sestala pa se bo takoj po praznikih. Prepričan je, da bo uspešnejša od prejšnje, ki je po njegovih besedah dobesedno zablokirala delo. “Zagorca kot predsednika komisije nisem odstavil, kot pravi on, sem mu pa zagrozil, da ga bom,” je dodal župan. “Če stvari niso funkcionirale, bi ga moral razrešiti,” pa je dejal svetnik Aleš Kegljevič, prepričan, da je vse preveč stvari še nepojasnjenih.

Denar nazaj
Nekateri se bojijo, da bi denar, ki leži na računu, država vzela nazaj. “V enem letu po zadnji poravnavi je treba denar razdeliti,” je odgovoril župan in pojasnil, da petega obroka, ki je vezan še na Občino Krško, Kostanjevica sploh še ni dobila.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.