Prerezal plinsko napeljavo in prižgal vžigalnik ...

Foto: mariborinfo.com Maribor stanovanjski blok eksplozija Foto: mariborinfo.com Maribor stanovanjski blok eksplozija Foto: mariborinfo.com Maribor stanovanjski blok eksplozija
Pol leta po uničujoči eksploziji v stanovanjskem bloku v Mariboru je na zatožno klop sedel 52-letni Mariborčan, ki jo je povzročil. Kot danes poročata časnika Večer in Delo, očitkov tožilstva ni priznal.
Oglej si celoten članek

Obdolženi je bil v eksploziji, ki je 7. novembra lani razdejala celotno tretjo etažo sicer petnadstropnega stanovanjskega bloka v Ulici bratov Greifov v mestni četrti Pobrežje, hudo poškodovan. Zdaj pa je njegovo zdravje po pisanju časnika Večer dovolj stabilno za sodelovanje v kazenskem postopku.

Po prepričanju tožilstva je naklepno povzročil eksplozijo, saj so preiskovalci ugotovili, da je prerezal plinsko napeljavo v svojem stanovanju, počakal nekaj minut in nato prižgal vžigalnik. Tako naj bi si poskušal vzeti življenje, piše časnik Delo.

Obtožnica ga bremeni, da je kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, kar zanj pomeni olajševalno okoliščino. Kakšno kazen mu je v zameno za priznanje na predobravnavnem naroku ponudilo tožilstvo, pa ni znano. Ko ga je sodnica Andreja Lukeš vprašala, če razume očitke iz obtožnice, je odgovoril: "Razumem, ne bom priznal."

Sodnica je pričetek sojenja razpisala za 12. junij. Obdolženi je od januarja po poročanju Večera priprt na enoti za forenzično psihiatrijo UKC Maribor.

V eksploziji je bilo poškodovanih 30 od 32 stanovanjskih enot v bloku ter več kot 30 osebnih avtomobilov, ki so bili parkirani v bližini. Gmotna škoda po prvih ocenah policije presega pol milijona evrov.

Poleg hudo poškodovanega 52-letnika, ki je v stanovanju živel sam, sta bili ob eksploziji po podatkih policije poškodovani še dve osebi. V obeh primerih je šlo za lažje poškodbe.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:05 16. Maj 2019.

    In če ne prizna ,"nikome ništa " ! Ker nimajo kaj vzeti ga bodo pustili na miru ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.