Prešernu za umor Paplerja 17 let

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Znana je kazen za osumljene umora ljubljanskega zlatarja Antona Paplerja. Prešerna so obsodili na 17 let zapora, ostala dva osumljena –Tkalčeca in Brajdiča – pa 9 in 12 let.
Oglej si celoten članek

Rop zlatarne Papler se je zgodil 28. novembra lani v Spodnji Šiški v Ljubljani, zaradi poškodb, ki jih je dobil med ropom, pa je še isti dan umrl lastnik Anton Papler.

Od šestih obtoženih so trije  – Armin Hasanagič, Ivan Kanduč in Matjaž Režek –  krivdo priznali že na prvem predobravnavnem naroku na začetku junija, sodišče pa jih je obsodilo na zaporne kazni med dvema mesecema in tremi leti ter petimi meseci in štirimi leti zapora.

Trije obtoženi, torej Tkalčec, Prešeren in Brajdič, krivde na predobravnavnem naroku niso želeli priznati.

Tožilka se bo na razsodbo pritožila, odvetniki za zdaj še ne vedo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.