Preštete še glasovnice iz tujine

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Državna volilna komisija (DVK) je danes objavila še izide glasovanja iz tujine v drugem krogu predsedniških volitev.
Oglej si celoten članek

Skupaj je v tujini glasovalo 5786 volilnih upravičencev, od tega 3436 za Boruta Pahorja in 2054 za Danila Türka. DVK bo končni izid glasovanja na volitvah predsednika republike predvidoma ugotovila v četrtek.

K izidom glasovanja so tako sedaj prišteti še izidi glasovanja na diplomatsko konzularnih predstavništvih Republike Slovenije in glasovanja po pošti iz tujine.

Zmagovalec volitev Borut Pahor je glede na končni neuradni izid glasovanja dobil 478.859 glasov oz. 67,37 odstotka podpore volivk in volivcev. Danila Türka pa je podprlo 231.971 oz. 32,63 odstotka volivk in volivcev. Volilna udeležba je bila 42,41-odstotna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.