Pretepen, ker je napačno prečkal cesto

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ameriška policija je napovedala uradno preiskavo incidenta, v katerega je bil vpleten eden izmed njihovih uslužbencev iz Sacramenta. Ujeli so ga v kamero, kako je na tla vrgel temnopoltega pešca in ga pretepel.
Oglej si celoten članek

Video posnetek, objavljen v ponedeljek, na katerem policist fizično obračuna s pešcem, je sprožil javno ogorčenje. Na posnetku je moški, ki so ga identificirali kot Nandi Cain Jr. Policist je želel govoriti s Cainom, ko je ta prečkal cesto na nedovoljenem mestu, a situacija je hitro eskalirala. Potem ko sta izmenjala nekaj besed, je policist pešca nasilno podrl na tla ga s pestmi udaril v glavo. 

Na posnetku je mogoče slišati mimoidočo Naomi Montaie, ki je posnela video in ga objavila na Facebooku, kako kriči: "O moj Bog! Zakaj si ga podrl na tla? Ne! To je narobe!"

Kaj se je dogajalo pred incidentom, iz tega posnetka ni bilo razvidno, a pozneje so objavili še en posnetek, ki prikazuje, kako moški sleče jakno in reče policistu: "Če si pravi moški, daj pištolo stran in bori se z mano, kot pravi moški."

Napačno prečkanje ceste

V nadaljevanju je na kraj dogodka prišlo še šest policistov in aretiralo Caina. V izjavi za javnost je policija v Sacramentu zapisala, da je njihov uslužbenec "poskušal zadržati pešca pred domnevno nezakonitim prečkanjem ceste". 

xxx

Policija je sporočila, da je njihov uslužbenec iz neznanega razloga pešca vrgel na tla in ga večkrat udaril v obraz. Cain je bil najprej pridržan zaradi upiranja aretaciji, a so ga pozneje izpustili. 

Bal se je, da bo umrl

Za ameriške medije je Cain povedal, da se je ustrašil, da bo umrl. "Mislil sem, da bom naslednji Trayvon Martin," je dejal. "Bil sem prepričan, da bodo potegnili pištolo in me ustrelili ali mi zlomili okončine."

"Nadeli so mi lisice in slišal sem jih, da so me prijeli, ker sem se upiral aretaciji," je povedal. "A, kolikor lahko vidite na video posnetku, se sploh nisem upiral." Policist, ki je bil vpleten v incident, je trenutno na prisilnem dopustu. 

PREBERITE ŠE: 

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 20:32 17. April 2017.

    v naselju je treba na prehod za pešce,če je prehod bližje od 50m,drugače lahko preko,vendar ne sme biti polna črta,izven …

  • 18:09 13. April 2017.

    Enako se je zgodilo z žensko na HR v Osijeku , ker ko je prećkala cesto , deljena z neprekinjeno …

  • 14:44 13. April 2017.

    pojdi pa sikaj polcajem ko narediš prekršek

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.