Prevarant v priporu

Foto: Žurnal24 Je Kervielu kdo pomagal?
Francoska policija je že prijela osumljenca, ki naj bi francosko banko Société Générale oškodoval za skoraj 5 milijard evrov.
Oglej si celoten članek

Mlajši uslužbenec Jerome Kerviel, 31, je v priporu, potem ko naj bi v petek policija po preiskavi njegovega stanovanja in računalnika našla dokaze o njegovi krivdi. Medtem pa se je v finančnih krogih začelo govoriti, da naj bi Kervielu nekdo pomagal, kar pa je direktor banke Daniel Bouton že zavrnil. "To je tehnično in računovodsko nemogoče," je povedal časniku Le Figaro in potrdil tezo, da je Kerviel to lahko storil, ker se je najbolj spoznal na varnostne sisteme.

Zgodbo so razkrili v četrtek, osem dni zatem, ko so v banki odkrili prevaro. Kerviel naj bi izkoristil poznavanje varnostnega sistema skupine in s terminskimi posli banko oškodoval za 4,9 milijarde evrov. Odpisi, povezani s krizo na finančnih trgih, znašajo okoli 2,05 milijarde evrov. Vrednost delnic Société Générale pa naj bi se v zadnjih šestih mesecih skoraj prepolovila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.