Prevarantka za nego na domu zaračunala 400 evrov

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Izdajala se je za negovalko in zlorabila zaupanje starejše gospe.
Oglej si celoten članek

V četrtek, 12. 5. je v Polju v Ljubljani na dom oškodovanke prišla neznana ženska pod pretvezo, da je negovalka na domu. Ker zaradi starosti oškodovanko dejansko obiskujejo negovalke, jo je povabila v stanovanje, kjer je neznanka zlorabila njeno zaupanje in jo prepričala, da ji mora za nego plačati 400 evrov, čeprav ji neznanka ni nudila nikakršne nege.

Policija: Naj vam pokažejo izkaznico

Policija še zbira podatke o dogodku, občanom pa svetuje, od osebe, ki jih obišče na domu, zahtevajo dokument ali izkaznico, s katero izkazujejo istovetnost in da dejansko prihajajo iz institucije, ki jo navajajo, da prihajajo.

Svetujejo tudi, da vsakršen obisk na domu preverijo tudi pri instituciji, oseb pa naj ne puščajo brez nadzora v hiši ali stanovanju. O takšnih obiskih naj tudi obvestijo svojce, ki lahko slednje preverijo v njihovem imenu.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.