Prevelike so izločili

Foto: Žurnal24 Na vprašanje, zakaj bi si dekle zaradi petih evrov zgodbo izmislilo, odvetnik od
Taksi. Mestna občina Ljubljana (MOL) ravnala koruptivno, pravijo pri Kosu.
Oglej si celoten članek

“Komisija občine za izbor avtotaksi prevozov na območju za pešce je ravnala v skladu s svojimi pristojnostmi,” načelno mnenje komisije za preprečevanje korupcije komentirajo na Mestni občini Ljubljana (MOL). Komisija je namreč ugotovila, da je MOL pri javnem razpisu ravnala koruptivno.

Prijavil jih je ponudnik
V mnenju komisije je zapisano, da v postopku podelitve dovoljenj taksijem v javnem razpisu niso vnaprej opredelili bistvenih zahtev za pridobitev naročila in za dokazovanje meril. Ponudbe so izločali na podlagi naknadno postavljenega merila – velikosti vozila. Prikrivali so tudi obstoj uradne dokumentacije in s tem kršitev pravila javnega naročanja.

Občino je komisiji prijavil eden od ponudnikov, ki je od razpisne komisije zahteval vpogled v prvo in nato še dopolnjeno poročilo. Izvedel je namreč, da je bil v prvem poročilu izbran, v drugem pa so njegovi vozili izločili kot neustrezni. Drugo poročilo je imelo isto opravilno številko, obstoj prvega pa je razpisna komisija prijavitelju, informacijskemu pooblaščencu in občinski upravi zanikala, pravijo na komisiji.

Na MOL so povedali, da razpisa ne bodo ponovili. Na prvem so lahko zaradi neizpolnjevanja pogojev izbrali le enega prevoznika, zato so razpis ponovili. Na drugega so dobili le eno ponudbo, ki je izpolnjevala pogoje. Omenjenega ponudnika so, pravijo, po drugem pregledu ponudb izločili, ker je pogoje izpolnjeval le z obema voziloma skupaj, z vsakim posameznim pa ne. Zaradi tega so oblikovali novo poročilo, dodajajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.