Preverite, če je avto res zaklenjen!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na izhodu med prestajanjem kazni zapora je 43-letnik vlamljal v avtomobile. Uporabil je motilec signala, ki prepreči zaklepanje avtomobila z daljincem.
Oglej si celoten članek

43-letni državljan Srbije z urejenim statusom tujca za prebivanje v Sloveniji je v času, ko je bil na izhodu med prestajanjem kazni zapora, izvršil kaznivo dejanje velike tatvine. S pomočjo prirejene naprave za motenje signala sistema za centralno zaklepanje vozila je 30. julija vvlomil v osebni avtomobil na parkirišču pred trgovskim centrom na Viču v Ljubljani.

Dejanje je poskušal ponoviti še na drugem vozilu, vendar je lastnik pravočasno ugotovil, da mu je nekdo prestregel frekvenco in s tem onemogočil centralno zaklepanje na vozilu.

Tatu bodo kazensko ovadili, policija pa ponovno opozarja, da lastniki vozil, ko zaklepajo vozilo s tako imenovanim daljinskim zaklepanjem, vedno tudi fizično preverijo ali je vozilo dejansko zaklenjeno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:13 10. September 2015.

    In kaj je narobe z optiočno preverbo, ko avto signalizira uspešnost zaklepanja s smerokazi? <br />Se mi je že zgodilo, …

  • 22:20 17. Avgust 2014.

    Kaj se čudiš. Policaji imajo garantirano delo, škodo pa samo prebivalci-beri davkoplačevalci.

  • 17:23 14. Avgust 2014.

    Jebem jaz svojo državo , ko po obsodbi tujca za kriminal , ne ptreluknja njegove vize in da izgon za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.