Preverite Dursovo matematiko

Foto: Žurnal24 Durs bo preostale informativne izračune za zavezance odpremil 8. maja. (Foto: Al
Če na Dursovih informativnih izračunih ugotovite napake, zoper njih ugovarjajte.
Oglej si celoten članek

 

28. maja bo Davčna uprava RS zavezancem, ki so med letom vplačali preveč dohodnine, to vrnil na njihove račune.

Okoli pol milijona dohodninskih zavezancev, ki jim je Durs informativne izračune odpremil 31. marca, ima še osem dni časa za ugovor zoper njih.

Če ste med prejemniki, v izračunu preverite, ali so vpisani podatki (osebni, dohodki, vzdrževani družinski člani in čas vzdrževanja) in izračun pravilni. Zadnjega lahko opravite na spletni strani (ne potrebujete digitalnega certifikata).

Zavezanci, ki ugotovijo, da podatki niso pravilni, morajo vložiti ugovor, tudi če niso sami krivi za napako. Zoper izračun lahko ugovarjajo prek spletne aplikacije eDavki, po pošti ali osebno na kateremkoli davčnem uradu oziroma izpostavi, pravi virtualna davčna asistentka Vida. Obrazec ugovora v obliki za tisk je objavljen na tej spletni strani.

Če napak v izračunu ni, zavezanec počaka, da se izteče rok za ugovor in izračun postane odločba.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.