"Preverjal" evre in odnesel vse prihranke

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Ajdovski policisti obravnavajo 26-letnega moškega, ki je domačinu ukradel življenjske prihranke.
Oglej si celoten članek

Šestindvajsetletni moški iz občine Novo mesto je 17. julija v dopoldanskih urah v okolici Ajdovščine z zaenkrat še neznanim sostorilcem izvršil tatvino večje vsote denarja iz ene od stanovanjskih hiš. 

Storilec je domačina zamotil s pretvezo, da preverja pristnost evrskih bankovcev, ki jih je imel oškodovanec doma. Domačin je bankovce neznancu izročil na vpogled. Neznanec je izkoristil priložnost in življenjske prihranke oškodovanca odtujil, po dejanju pa sta se 26-letni osumljenec in drugi moški z osebnim vozilom Renault Clio odpeljala neznano kam. 

Oškodovanec je o dejanju takoj obvestil policijo, ki je nemudoma začela z zbiranjem obvestil in izvajanjem drugih aktivnosti. 

21. julija so policisti na območju PU Novo mesto 26-letnemu moškemu zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja velike tatvine odvzeli prostost in ga pridržali. Na podlagi sodne odredbe so pri njem opravili osebno in hišno preiskavo. Osumljenca so policisti že obravnavali zaradi storitve premoženjskih kaznivh dejanj. Naslednji dan so osumljenca privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:58 13. Avgust 2014.

    Oprostite na besedah ... ampak ta ki je dal nekomu v roke denar je totalna budala ...

  • 13:08 10. Avgust 2014.

    aha, tale novomeščan ni civil. po dolenskem ga ne morejo več srat, ker se potem zjutraj ne bi več zbidili, …

  • 02:07 1. Avgust 2014.

    Saj ne morem verjeti, da so ljudje tako naivni, da ne rečem neumni!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.