Previdno pri nakupu kuponov

Foto: PrtScr popusti popusti2 Foto: PrtScr toprabat toprabat
Tržni inšpektorat obravnava podjetje Areafin skupina s sedežem v Kopru, ki ponuja kupone za nakup različnega blaga.
Oglej si celoten članek

Tržni inšpektorat je prejel več prijav zoper podjetje Areafin skupina s sedežem v Kopru, ki preko spletne strani http://www.popusti2.si/ ponuja kupone za nakup različnega blaga. Prejeli so namreč kar nekaj prijav zaradi težav pri unovčevanju kuponov, zato potrošnike pozivajo k previdnosti.

Podjetje Areafin skupina na omenjeni spletni strani ponuja kupone s popusti na različno blago, pri čemer v določenih primerih kot prodajalec blaga nastopa prav to podjetje, ki upravlja s spletno stranjo in prodaja kupone, v drugih pa različna tuja podjetja, so danes sporočili z inšpektorata.

Inšpektorat je prejel tudi prijave potrošnikov, ki so nakupovali na spletni strani toprabat.com. Kljub temu, da so spletne strani v slovenskem jeziku, je iz splošnih pogojev poslovanja razvidno, da gre za prodajalca s sedežem v Veliki Britaniji.

Kupone unovčili, blaga niso dobili

Do težav je prišlo, ko so potrošniki kupili kupone za različno blago, npr. nastavke za britvice ali fritezo, jih unovčili, vendar blaga v obljubljenem roku niso prejeli. Tisti, ki so zaradi zamude pri dobavi zahtevali vračilo denarja, tega niso prejeli, težave pa imajo tudi pri vzpostavitvi kontakta s prodajalcem kuponov, pojasnjujejo na inšpektoratu.

Vse morebitne kupce - tako potrošnike kot tudi podjetja - zato pozivajo k previdnosti pri nakupu kuponov prek omenjene spletne strani. Opozarjajo tudi, da je vse več primerov, ko gre za prodajalce kuponov s sedežem v tujini, pa tudi primerov, ko kupone sicer prodajajo podjetja s sedežem v Sloveniji, vendar ima prodajalec blaga, za katerega je bil kupon kupljen, sedež v tujini.

Po pomoč tudi na Evropski potrošniški center

Če gre za podjetje s sedežem v drugi državi članici EU, inšpektorat potrošnikom svetuje, naj se v primeru težav s tujim podjetjem za pomoč obrnejo na Evropski potrošniški center, če gre za podjetje s sedežem izven EU, pa potrošnikom večinoma preostane le sodna pot.

Slovenski potrošniki imajo poleg tega v primeru spora s podjetjem iz druge evropske države v skladu z uredbo EU pred slovenskim sodiščem možnost sprožiti postopek v sporih majhne vrednosti. V Sloveniji so sodišča, pristojna za odločanje v teh postopkih, na prvi stopnji okrajna sodišča za civilne zadeve in okrožna sodišča za gospodarske zadeve, so še pojasnili na inšpektoratu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:46 21. Januar 2014.

    Pazite se tudi 1nadan.si - iste fore.

  • 19:40 20. Januar 2014.

    zgleda da ta se po 10 letih ne zna bit posten.. kje se najdejo taki ljudje..<br /><br />http://nepremicnine.maestral.20megsfree.com/

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.