Prevrnila se je pletna, Korejci pristali v jezeru

Foto: Špela Mohorič pletna
Danes zjutraj se je na Bledu prevrnila pletna, več ljudi padlo v ledeno mrzlo vodo.
Oglej si celoten članek

"Interventne službe so danes okoli 9.15 sprejele obvestilo o tonjenju pletne na blejskem jezeru," so sporočili s kranjske policijske uprave. 

"Dogodek se je zgodil pri obali jezera. Po prvih podatkih je po prevrnitvi plovila v vodo padlo več oseb. Nekaterim je bila nudena zdravniška pomoč, nihče ni življenjsko ogrožen," so še dodali. 

S pletno so se želeli peljati korejski turisti, a se je zataknilo že na začetku, ko so pletno potisnili v vodo. Vsi so varno na bregu, nekaterim so zaradi podhladitve nudili zdravniško pomoč, je za STA dejal vodja kranjske izpostave uprave za zaščito in reševanje Robert Skrinjar.

Nesreča se je zgodila blizu obale, v delu jezera, imenovanem Mlino. Po zdajšnjih informacijah sta dva potnika padla v vodo pri tem, ko sta želela potisniti pletno z drugimi potniki v jezero. Ker so ju drugi potniki hoteli rešiti in so šli vsi na eno stran pletne, se je ta prevrnila na eno stran in zajela vodo. Nato je potonila do vodne gladine, ni pa se potopila na dno jezera, je pojasnil Skrinjar.

Po podatkih agencije za okolje ima voda v blejskem jezeru 4,5 stopinje Celzija, na Bledu pa sicer že od jutra močno sneži.

Vse potnike so prepeljali na breg, potapljači pa so nato še pregledali, ali je v vodi ostal še kdo. Po Skrinjarjevih besedah sta imela težave zaradi mrzle vode predvsem potnika, ki sta padla v vodo.

"Glede na do sedaj zbrana obvestila se je dogodek zgodil pri izplutju pletne, ko je še pri obali pri nižji globini eden od turistov padel v vodo. To je na plovilu povzročilo zmedo, plovilo pa se je prevrnilo. V vodo, ki je na tem kraju visoka do približno 2,5 metra, je takrat padlo še okoli deset drugih oseb iz tega plovila. V vodi so bili krajši čas. Pomoč so jim nudile osebe, ki so bile takrat blizu, posredovale pa so tudi interventne službe. Skupno so bile s kraja tri osebe odpeljane v zdravstveno ustanovo. V dogodku so bili udeleženi državljani Koreje in ena državljanka Nizozemske. Pletnar ni bil pod vplivom alkohola, z dogodkom pa so policisti seznanili pristojnega inšpektorja za plovbo po celinskih vodah. Aktivnosti na kraju so zaključene, postopek pa še poteka," so okoli poldneva sporočili s kranjske policijske uprave. 

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 18:32 3. Februar 2018.

    Bolje mal pazite kva govorite, ni bolj zaneslivega cloveka kot nasega Jaka, budale, in ce se korejci ne morejo vedeti, …

  • 15:31 2. Februar 2018.

    Jaz pa prodam mašino za stoenko.. 55 KM eko varianta

  • 13:45 2. Februar 2018.

    bi rekel, da je tole vreme skoraj neprimerno za take dejavnosti, čeprav ima čoln tudi streho, ... no pa še …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.