Pri 68-letnem moškem našli pištolo in več sto nabojev

Foto: PU Ljubljana
Foto: PU Ljubljana
Domžalski policisti so pri 68-letnem kršitelju zasegli orožje in več sto nabojev.
Oglej si celoten članek

Domžalski policisti so na podlagi odredbe okrajnega sodišča opravili hišno preiskavo pri 68-letnem kršitelju zaradi suma posesti orožja. Policisti so pred tem intervenirali zaradi prijave kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru, pri čemer so prišli tudi do podatka, da naj bi oseba posedovala orožje. 

V hišni preiskavi so zasegli pištolo znamke Crvena Zastava, kalibra 7,65 mm, 177nabojev 7,65 mm, 125 nabojev 9 mm in 8 nabojev 7,62 mm. Kršitelj ne poseduje nobene orožne listine, zato so bili predmeti zaseženi in poslani v pregled Oddelka kriminalistične tehnike.

Po opravljeni analizi bo zoper kršitelja uveden prekrškovni postopek z izdajo odločbe o prekršku zaradi kršitev določil Zakona o orožju.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:52 17. Februar 2017.

    Vsak državljan ima pravico varovati svoje življenje in premoženje ! V nekaterih pravnih državah to počne policija .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.