Pri plači niso popustili

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Nova pogodba. Direktor Rok Sotlar si po mnenju Šoula zasluži predsedniško plačo.
Oglej si celoten članek

Predlagana mesečna plača direktorja Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (Šoul) Roka Sotlarja je po naših informacijah tudi v novi pogodbi 5.800 evrov bruto.

Študentski zbor organizacije je prejšnjo maja zavrnil, novo pa bodo poslanci obravnavali na današnji seji.

Niso ne potrdili ne zanikali

V pogodbi med Sotlarjem in Šoulom je po naših informacijah določeno tudi, da direktor do odpravnine sicer ni upravičen, bi pa ob nekrivdni razrešitvi do konca mandata vsak mesec lahko prejemal plačo.

Po koncu tega obdobja mu določeno plačilo pripada še eno leto, naj bi bilo zapisano v novi pogodbi. Odpravnine v prejšnji pogodbi so bile po neuradnih informacijah sicer eden glavnih razlogov, da ta na seji zbora ni bila potrjena. Sotlarju bi namreč v določenem primeru lahko pripadalo okoli 140 tisoč evrov.

Na Šoulu so v odgovoru na vprašanje o višini plače direktorja našteli njegove odgovornosti, med drugim zastopanje organizacije v pravnem prometu, zagotavljanje finančnih sredstev, odgovornost za delovanje študentskih organizacij fakultet ter projektov in zavodov pod okriljem Šoula. “Iz navedenega je jasno razvidno, da je direktor profesionalni menedžer, ki za svoje delo prejema ustrezno plačilo,” so povedali in potrdili, da odpravnin v predlogu nove pogodbe ni.

Po njihovih besedah ima direktor ob razrešitvi iz nekrivdnih razlogov možnost opravljanja dela na drugem delovnem mestu v Šoulu do konca mandata. Če se to zgodi v zadnjem letu mandata, pa lahko drugo delo v organizaciji opravlja največ eno leto; obema pravicama se lahko odreče.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.