Pri tridesetih za odpis

Foto: Žurnal24 Begrad je začel z rušenjem hodnika, končal pa bo leta 2012 s celovito obnovo gim
Obnova. Do poletja nova gimnazijska telovadnica, ki bo energetsko varčna.
Oglej si celoten članek
Obnova gimnazije
Po etapah. Do prihodnjega poletja mora biti zgrajena nova telovadnica, poleti naj bi obnovili novejši del gimnazijske stavbe, obnova samostanskega dela, ki bo najzahtevnejša, saj bodo morali dijake razseliti, pa bo trajala do leta 2012. Vrednost naložbe je pet milijonov evrov.

Z rušenjem povezovalnega hodnika med gimnazijsko stavbo in šolsko telovadnico se je začela prva faza obnove brežiške gimnazije. “Telovadnica, ki je stara dobrih 30 let, je bila energetsko zelo potratna, saj smo skoraj polovico stroškov za ogrevanje zmetali prav vanjo,” pojasnjuje ravnatelj Gimnazije Brežice Uroš Škof.

Dvakrat več površin
Begrad Novo mesto mora na mestu zdajšnje telovadnice do poletja zgraditi novo dvorano, ki bo imela dvakrat več uporabnih površin in košarkarsko igrišče. Namesto povezovalnega hodnika bo zgrajen prizidek z dvema učilnicama, amfiteatersko dvorano in razdeljevalnico hrane.

Veseli bi bili, če bi občina izpred gimnazije končno umaknila že davno zaprt in prazen kiosk.
Uroš Škof, ravnatelj

Vseeno bodo telovadili
Medtem ko se gradi šolska telovadnica, dijaki telovadijo na različnih lokacijah. “Vadbene površine so na zavodu za šport, v mladinskem centru, dijaškem in prosvetnem domu ter na atletskem stadionu,” našteva ravnatelj in upa, da bo do zime nared telovadnica pri srednji Ekonomski in trgovski šoli Brežice ter da jo bodo lahko uporabljali tudi gimnazijci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.