Pri učbenikih kot Grki

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Rokus. Nagrajene učbenike namesto v razrez podarja Lukšiču.
Oglej si celoten članek

“Pravilnik o potrjevanju učbenikov bo predvidoma objavljen prihodnji teden,” so sporočili z ministrstva za šolstvo (MŠŠ), potem ko se je včeraj končala javna razprava o predlogu.

Učbeniški založniki ga v celoti zavračajo, nad predlaganimi spremembami pa je presenečen tudi Preben Späth, direktor evropskega združenja šolskih založnikov.

“O učbenikih bodo odločali ljudje (na zavodu za šolstvo, op. a.), ki sploh ne vedo, kaj učenci in učitelji dejansko potrebujejo,” je prepričan. Začuden je nad tem, da civilna iniciativa slovenskih staršev ne zahteva obljubljenih brezplačnih učbenikov.

Ministru namesto v razrez

Založba Rokus bo danes pred vrata MŠŠ pripeljala pet tisoč izvodov učbenika za fiziko za 8. razred, ki je lani prejel mednarodno nagrado. Ker po lanskoletni ministrovi okrožnici učitelji starih učbenikov ne smejo zamenjati za nove, bi morali te učbenike v kratkem odpisati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.