Vremenska napoved: ponedeljek bo zelo pester

Foto: Profimedia Nevihta
Hladna fronta bo dosegla zahodne Alpe ...
Oglej si celoten članek

Meteoroligi z Agencije RS za okolje za danes napovedujejo sončno vreme, popoldne bo nekaj ploh in neviht. 

"Jutri bo sprva še deloma sončno, popoldne pa bodo vse pogostejše plohe in nevihte. Padavine se bodo do večera okrepile in zajele vso Slovenijo. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, ob morju 21, najvišje dnevne od 21 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija," napovedujejo.

Vremenska slika: Hladna fronta bo dosegla zahodne Alpe. Pred njo doteka k nam s šibkimi jugozahodnimi vetrovi razmeroma topel zrak.

Arso

V torek dopoldne bo dež po njihovih napovedih večinoma ponehal: "Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Hladneje bo, popoldne se bo od severa jasnilo."

V sredo pričakujejo večinoma sončno vreme, burja na Primorskem bo oslabela, temperature bodo nižje.

Vremensko pester ponedeljek

"Preko Francije, držav Beneluksa in zahodne Nemčije se proti Alpam in našim krajem približuje izrazita hladna fronta, ki bo Slovenijo dosegla v ponedeljek zvečer. Zapihali bodo vetrovi severnih smeri in dodobra osvežili ozračje nad nami," napovedujejo tudi na portalu Neurje.si.

Dodajajo, da bo ponedeljek vremensko precej pester: "Čez dan, pred prihodom hladne fronte, pričakujemo razvoj pogostih ploh in neviht. Ponekod bodo možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra in točo."

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.