Priča naj bo Björkqvist

Foto: Žurnal24 Janša naj bi bil zaslišan novembra. (Foto: Saša Despot)
Patria. Janez Janša bi zaslišal glavnega finskega preiskovalca.
Oglej si celoten članek

“Denar iz Patrie ni končal pri Janezu Janši, temveč v njegovi stranki SDS,” so konec lanskega novembra zapisali v Delu. Njihov pravni zastopnik Stojan Zdolšek se je moral zaradi tega zapisa včeraj na ljubljanskem sodišču soočiti s prvakom stranke Janezom Janšo, saj stranka od Dela zahteva 300 tisoč evrov odškodnine in opravičilo.

“Zasliši naj se finski kriminalist Kaj Erik Björkqvist, ki je po objavi spornega članka zanikal, da bi novinarju Dela rekel, da obstajajo dokazi, da bi denar iz Patrie končal v SDS,” je sodnici, ki presoja v tej pravdi, predlagala pooblaščenka SDS Nina Zidar Klemenčič. Zdolšek predlaga tudi zaslišanje Andreja Mladenova, Patriinega predstavnika v Sloveniji, in četverice, poleg Janše obtožene vpletenosti v domnevno koruptivne posle pri nakupu oklepnikov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.