Pričakujejo pojasnilo Gorenaka

Foto: Sinidkat policistov Slovenije
Foto: Sinidkat policistov Slovenije
Sindikati odgovarjajo na obtožbe ministra, da so se sestali s PS in da pišejo interpelacijo zoper ministra Gorenaka.
Oglej si celoten članek

Sindikat policistov Slovenije se odziva na zapis ministra za notranje zadeve Vinka Gorenaka, ki je nekorekten, in sicer: "/Č/e k temu dodam še neuradne, a dokaj zanesljive podatke o tem, da se vsaj eden od policijskih sindikatov sestaja s predstavniki Pozitivne Slovenije, in kot kažejo ti podatki, pomaga pisati interpelacijo zoper mene, potem je slika že bolj jasna. Če podatki držijo, potem ne gre več za sindikalizem v korist policistov, temveč za politiko ..."

V sinidkatu opozarjajo, da se Gorenak sklicuje na neuradne podatke. "Omenjeni zapis so povzeli tudi nekateri mediji. Namen zapisa je brez vsake podlage diskreditirati zavzemanje sindikata za delavske pravice, kar bi moralo biti znano tudi ministru, zato previdno uporablja pogojnike 'če' in se sklicuje na 'neuradne' podatke."

Niso se sestali s PS

Zanikajo tudi kakršnokoli sestajanje s predstavniki Pozitivne Slovenije in pisanje interpelacije zoper ministra, saj sindikat policistov zastopa interese članstva in ne politike. Interes članstva je bil ogrožen tisti trenutek, ko je Vlada RS s sprejemanjem enostranskih zakonov začela kršiti socialni dialog in že sprejete dogovore in napovedala nižanje plač in pravic iz delovnega razmerja, menijo. "Sindikat policistov Slovenje interese članstva dosledno uveljavlja ne glede na politično sestavo vlade. V tej zvezi zavračamo nekatera namigovanja o politični motiviranosti naših aktivnosti."

Zato pričakujejo, da bo minister Vinko Gorenak glede na javne obtožbe tudi podrobno pojasnil in argumentiral svoje navedbe in se vsaj Sindikatu policistov Slovenije korektno opravičil. Priložnost za soočenje teh navedb ob prisotnosti vseh akterjev bo že na seji Odbora za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje, ki bo v sredo, 9. maja 2012, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:50 8. Maj 2012.

    ...nesporno je, da je Gorenak pokvarjena SDSovska baraba...tak izmeček ne more bit minister!!! ...non stop visi na blogu in twitwrju, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.