Pridni cvetličarji, vrtnarji in svečarji

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Inšpektorji Davčne uprave RS (Durs) pri poostrenem nadzoru cvetličarjev, vrtnarjev in svečarjev ugotovili le malo nepravilnosti.
Oglej si celoten članek

Med poostrenim nadzorom v zadnjem mesecu so izvedli 224 davčnih nadzorov, kršitve pa so ugotovili le v slabih šestih odstotkih. 

"Gre za dejavnosti, ki so bile na podlagi preteklih izkušenj opredeljene kot tvegane, saj so se nepravilnosti ugotavljale v skoraj 40 odstotkov vseh nadzorov," so sporočili z Dursa. Carinske mobilne enote so opravile okoli 900 preventivnih obiskov.

Tolikšno izboljšanje so pripisali preventivnemu delovanju, napovedi nadzorov in "vse večjemu zavedanju državljanov, da lahko vsak posameznik vpliva na zmanjševanje davčnih utaj in obvladovanje sive ekonomije".

Inšpektorji so preverjali predvsem izdajanje računov, blagajniško poslovanje, delo na črno, izvajali pa so tudi popis zalog in podatke primerjali s podatki v knjigovodskih evidencah in poslovnih knjigah. Trinajst ugotovljenih kršitev pa se je nanašalo na neizdajanje računov, izdaja neustreznih računov, nepravilnosti pri blagajniškem poslovanju in neustrezne evidence.

Žugajo s prepovedjo

Zdaj bodo poostren nadzor usmerili na vulkanizerje. Nadzore bodo v okviru svojih pristojnosti opravljali tudi cariniki mobilnih enot, poleg tega pa bodo izvajali tudi preventivne obiske s ciljem informiranja in zbiranja informacij.

"V primeru hujših kršitev zakonodaje bo davčna uprava uporabila tudi pooblastila prepovedi opravljanja dejavnosti," sporočajo. Opravljali bodo okoljsko davčno kontrolo in nadzor namenske uporabe goriva v prevoznih sredstvih in delovnih strojih zavezancev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:24 12. November 2013.

    ko je že ravno tekla beseda o tehničnih pregledih; za 3000 evrov se dobi celotna dokumentacija za ukraden avto ali …

  • 20:22 12. November 2013.

    kdaj pridejo na vrsto advokati, zobozdravniki in župniki- za to je pa treba imet j.... kajne, inšpektorčki, najlažje se je …

  • 16:59 12. November 2013.

    brez računa seveda !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.