Prigoljufal slabih 1.800.000 evrov

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Goljuf s. p.: 38-letni samostojni podjetnik s poslovnimi goljufijami do 1.781.988 evrov.
Oglej si celoten članek

Novomeški kriminalisti so na začetku meseca ovadili 38-letnega samostojnega podjetnika iz okolice Novega mesta. Osumljen je poslovne goljufije ter ponarejanja ali uničenja poslovnih listin.

Avtomobili so že imeli kupce
V letih 2008 in 2009 je s tremi družbami iz Ljubljane in Celja sklenil pogodbe o lizingu oziroma poslovnem najemu za 21 vozil. Pri tem pa jim je "pozabil" povedati, da so bila nekatera vozila že prodana končnim kupcem. Kupci so mu plačali kupnino, ta pa obveznosti po sklenjenih pogodbah ni poravnal. Na ta način si je osumljenec pridobil 397.823,95 evra premoženjske koristi.

Šest oškodovanih
Zaradi enakih kaznivih dejanj so Novomeščana kriminalisti ovadili že marca in junija letos. Z osmimi kaznivimi dejanji poslovnih goljufij in šestimi kaznivimi dejanji ponareditve ali uničena poslovnih listin je šest gospodarskih družb oškodoval za skupno 1.781.988 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.