Prigoljufali 11 milijonov

Foto: Žurnal24 Opozorilo, o nepravilnostih pri ustanavljanju agencij, je pomembno tudi za Slov
Sedem oseb je z izdajo fiktivnih računov napravilo za 11 milijonov evrov gospodarske škode. Kolovodji grozi do 16 let zapora.
Oglej si celoten članek

Policisti so kazensko ovadili sedem fizičnih oseb, starih med 33 in 50 let, iz Ljubljane in z območja Primorske, ovadbe pa so povezane z opravljanjem njihovega položaja v podjetjih, so sporočili s PU Ljubljana.

V akciji, ki so jo policisti opravili skupaj z davčno upravo, so ugotovili, da je 33-letni direktor slamnate gospodarske družbe s sedežem v Ljubljani (katere družbe so bile še vpletene, na PU Ljubljana niso imeli podatkov) v letih 2006, 2007 in 2008 izdajal fiktivne račune za neopravljene storitve različnim gospodarskim družbam, katerih odgovorne osebe so z namenom črpanja sredstev iz gospodarske družbe odobrili poplačilo fiktivnih računov.

Vsa sredstva je nato osumljeni direktor slamnate družbe v gotovini dvignil s poslovnega računa slamnate družbe ali pa jih je prenakazal na različne poslovne račune v tujini, s čimer je prikril njihov izvor. S tem je bila zdravim gospodarskim družbam v obravnavanem primeru povzročena škoda v višini skoraj 11 milijonov evrov.

Vsem osumljencem tako grozi zaporna kazen od enega do osmih let, direktorju slamnate družbe pa poleg tega še osem let zaradi suma storitve kaznivega dejanja pranja denarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.