Prihaja ohladitev in močnejše padavine

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V noči s srede na četrtek bo Slovenijo zajela izrazita hladna fronta, ob tem bo nad severnim Sredozemljem nastalo tudi ciklonsko območje.
Oglej si celoten članek

Že pred prihodom hladne fronte bodo v sredo popoldne in zvečer po Sloveniji nastajale nevihte, lahko tudi z močnejšimi nalivi. Od srede zvečer do četrtka zjutraj bo v večjem delu države v približno 12 urah padlo od 50 do 100 mm padavin, so zapisali na spletni strani Agencije RS za okoje (Arso).

Meja sneženja na 1300 m

Meja sneženja se bo ponoči spustila do okoli 1300 metrov nad morjem. V visokogorju bo do četrtka zjutraj lahko zapadlo od 25 do 50 cm snega.

Ob prehodu fronte v prvem delu noči lahko ob obali zapiha močna tramontana, ki se bo sredi noči obrnila v burjo. Burja z najmočnejšimi sunki od 90 do 120 km na uro bo na Primorskem pihala do četrtka dopoldne, nato pa bo nekoliko oslabela, še pišejo na strani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.