Prihajajo ruski bankirji

Foto: Miran Kambič
Foto: Miran Kambič
Bančni trg. Škrabec ne verjame, da bo zaradi prevzema pri nas kaj več ruskih naložb.
Oglej si celoten članek

Danes naj bi ruska Sberbank na Dunaju tudi uradno najavila prevzem 51-odstotnega deleža avstrijske Volksbank. Ta ima v Sloveniji 11 poslovalnic.

Ne vem, ali bo to imelo kakšen vpliv, da bi v Slovenijo prišlo kaj več ruskih naložb, ocenjuje Janez Škrabec, slovenski poslovnež, ki veliko dela za ruski trg. “Saj vidite, kako je s tujimi naložbami v Slovenijo. Naš trg ni za nikogar prav zelo zanimiv. To je žalostno,” meni. Dodaja pa, da omenjeni prevzem pomeni, da so ruske banke v dobri kondiciji.

Ni večjega interesa

Rusi so si v preteklosti že ogledovali slovenske hotele na Obali, vendar po mnenju Škrabca večjih ruskih vlaganj ni pričakovati.

“Če že bo kdo prišel, bo to bolj zato, ker se bo zaljubil v ta del Slovenije, ne pa zato, ker bi na Obali videl nek velik poslovni interes,” ocenjuje.

Tudi projekt plinovoda čez Slovenijo trenutno stoji, saj Rusom še ni uspelo skleniti dogovora s Turčijo.

Sicer pa pravi, da na ruskem trgu krize ni. Ker so cene nafte in plina visoke, se v državni proračun, ki je naravnan na okoli 70 dolarjev za sod nafte, stekajo dodatni dobički, saj se cena nafte giblje nad to vrednostjo, in lahko z naložbami poganjajo gospodarsko rast.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.