Prihajajo zvončki, pust in ptičje petje

Foto: Žurnal24 Anja Ščuka (Foto: Boštjan Tacol)
Ko bodo naši na videz nerešljivi problemi spet postali le vsakdanji izzivi.
Oglej si celoten članek

Po pravljičnem in bleščečem se decembru smo padli na trda tla. S praznimi denarnicami, do glave zaviti v obleke in s turobnim pogledom.

Propadla je že večina novoletnih zaobljub, dobri obeti, ki smo jih pričakovali v novem letu, so zbledeli.

Črne so napovedi ekonomistov o vse večji brezposelnosti, pričanja ljudi o nemogočih življenjskih stiskah, grozilna opozorila okoljevarstvenikov in nedavni smrtonosni potres na Haitiju.

Hočeš nočeš na naše slabo počutje vplivajo še negativne vremenske razmere. Te povzročajo težave približno polovici ljudi, pravijo podatki Agencije RS za okolje. Občutljivost se povečuje s starostjo, navadno po 40. letu, začasno pa se lahko pojavi ob oslabitvi zaradi bolezni, utrujenosti ali izčrpanosti.

Povečana občutljivost se najpogosteje kaže kot slabša zbranost, glavobol, evforično ali depresivno razpoloženje, motnje v spanju, zmanjšana storilnost in razdražljivost, ki se hitro širi od človeka do človeka. Nič čudnega, da se zbujamo otožni, brez energije, problem pa vidimo v vsakem izzivu.

Pomlad. Kljub vsej črnini lahko turobne dneve obrnemo sebi v prid. Opravimo prezgodnje pomladansko čiščenje, obiščemo starega prijatelja in pripravimo dobro jed.

Izkoristimo vse radosti zime s kepanjem, snežaki in sanaknjem ter polno izkoristimo vsak nov dan. Tako bomo mimogrede pričakali prve zvončke, ptičje petje in krofe. S toplejšim in sončnim vremenom pa bodo problemi spet le vsakdanji izzivi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.