Prihodki od najemnin

Foto: Žurnal24 Planina (Foto: Iztok Golob)
Danes (ponedeljek, 17. januarja) ob polnoči se izteče rok, ko morajo Davčni upravi RS (Durs) tisti, ki so lani služili z oddajanjem premoženja v najem (na primer stanovanja), prijaviti svoje dohodke iz tega naslova.
Oglej si celoten članek

Tiste, ki napovedi ne bodo oddali, lahko doleti sankcija v obliki globe v višini med 200 in 400 evri. Obrazec za napoved prihodkov iz najemnin je mogoče dobiti na Dursovem uradu oziroma izpostavi ali na spletnem naslovu www.durs.gov.si/?id=8656. Če ima zavezanec digitalno potrdilo, lahko napoved odda tudi elektronsko prek sistema Edavki (edavki.durs.si).

Na podlagi napovedi Durs v 30 dneh izda plačilni nalog. Rok plačila davka bo označen na položnici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.