Prihodnji teden spet več možnosti za padavine

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Jutri bo vreme podobno kot danes. Več sonca bo višje od 1400 m. Preobrat v prihodnjem tednu.
Oglej si celoten članek

Jutranje temperature jutri bodo od -13 do -5, ob morju ter v Vipavski dolini malo nad 0, dnevne od -4 do 0, na Primorskem do okoli 7 stopinj Celzija. V petek bo na Primorskem in v višjih legah precej jasno, drugod bo pretežno oblačno ali megleno, popoldne pa se bo marsikje postopno razjasnilo. V soboto se bo na jugozahodu ter ponekod v osrednjih krajih pooblačilo.

"V soboto in nedeljo bodo naši kraji še pod vplivom območja visokega zračnega tlaka s središčem nad vzhodno Evropo. V začetku prihodnjega tedna bi lahko nad srednjo Evropo nastalo ciklonsko območje, vendar je to zaradi spreminjanja napovedi še precej negotovo," napovedujejo na Arsu.

V 5- do 10-dnevni napovedi je zapisano, da se bo v soboto in nedeljo nadaljevalo suho zimsko vreme s temperaturno inverzijo. Več sončnega vremena bo v gorah, po nižinah in kotlinah v notranjosti Slovenije pa bo precej megle ali nizke oblačnosti z nizkimi temperaturami, več oblačnosti bo tudi na Primorskem. "V začetku prihodnjega tedna se bo po zadnjih izračunih verjetnost za padavine nekoliko povečala," napoved sklenejo vremenoslovci. Dežurni vremenoslovec Andrej Velkavrh na vprašanja, v kakšni obliki bodo te padavine, odgovarja, da se še ne ve, saj se bodo temperature gibale okrog ničle.

Navkljub odjugi, ki je pred nami, pa zima gotovo še ni rekla zanje. Februar je, opozarjajo vremenoslovci, statistično najhladnejši mesec.

Postanite obveščevalci o vremenskih ujmah

Arso obiskovalce njihove spletne strani poziva, da s pomočjo spleta ali pametnega telefona sporočajo izredne vremenske dogodke. Spletna in tudi mobilna aplikacija "Moč množic - Volba" omogoča, da lahko vsak posameznik s pomočjo spleta ali pametnega telefona sporoča pojav izrednih vremenskih razmer.

"Z vašo pomočjo bi radi izboljšali spremljanje stanja vremena ob izrednih vremenskih dogodkih - da bi lahko bolje obveščali in opozarjali javnost," pozivajo na Arsu. Podrobneje na tej povezavi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.