Prihranke skrivajo

Foto: Žurnal24 Za e-računi fizične osebe bolj prispevajo k varovanju okolja, kot prihranijo. (F
E-računi. Izdajatelju prihranek, prejemniku le lažje plačevanje.
Oglej si celoten članek

V nobeni od vprašanih bank ne razkrivajo, koliko privarčujejo z izdajanjem e-računov. Priznavajo pa, da imajo od elektronskega izdajanja računov tudi finančno korist.

Odpadejo namreč stroški tiskanja, kuvertiranja, pošiljanja, določene procese je mogoče avtomatizirati, poslani račun pa se znajde v spletni banki uporabnika praktično takoj.

Vprašane banke pa skrivajo tudi število naročnikov na e-račune. V NLB denimo so zapisali: "Številka se vsak mesec počasi povečuje," pri banki Raiffeisen in Abanki pa, da teh podatkov ne razkrivajo.

Zakaj e-račun?
Prejemniki e-računov – fizične osebe – zagotovo imajo korist, vendar večinoma primerov ne finančno.

Stroški plačevanja so enaki tistim pri plačevanju prek spletne banke, ni pa treba prepisovati podatkov, temveč se položnico poravna le s klikom. Na drugi strani pa so e-računi pomembni za pravne subjekte.

"Ti kot prejemnik lahko e-račun uvozijo v svoje računovodske aplikacije, e-račun pa se tudi avtomatsko poknjiži," so povedali v NLB.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.