Prijatelj kazensko ovadil sodnico

Foto: Žurnal24 Primorske novice tudi pišejo, da je okrožno državno tožilstvo v Kopru prejelo ka
Srečko Prijatelj je 3. decembra prek svojega odvetnika vložil pritožbo na sodbo koprskega okrožnega sodišča, ki ga je konec septembra obsodilo na pet let in dva meseca zapora.
Oglej si celoten članek

Prijateljev odvetnik Luka Gaberščik, ki je sodbo zoper poslanca prejel 18. novembra in imel 15 dni časa, da se nanjo pritoži, je za časnik Primorske novice izrazil prepričanje, da je sodišče napačno ugotovilo dejansko stanje.

"Sodišče je skoraj v celoti razsodilo na podlagi pričanja Marjana Mikuža, ki je po našem mnenju neprepričljivo. Že zaradi vloge, ki jo ima Mikuž v tej zgodbi, ekonomskem interesu (zahtevek po vračilu 50.000 evrov) in pravnem interesu, ker bi se lahko skliceval na omilitev kazni zaradi naznanitve podkupovanja v vzporednem postopku," je dejal odvetnik.

Sodbi očita tudi, da sodišče niti z besedico ni omenilo subjektivnih znakov kaznivega dejanja. "Že zaradi tega mora višje sodišče po naši oceni primer najmanj vrniti v ponovno sojenje," je menil Gaberščik in dodal, da je sodišče po njegovem mnenju zelo pavšalno povzemalo zaključke iz dokaznega postopka, da obramba ni redno prejemala zapisnikov in da še zdaj ni prejela vseh.

Kazensko ovadil sodnico
Primorske novice tudi pišejo, da je okrožno državno tožilstvo v Kopru prejelo kazensko ovadbo, ki jo je zoper sodnico Orjano Trunkl, ki je predsedovala senatu, vložil Prijatelj. Kot razlog za ovadbo je poslanec v svojem blogu navedel, da naj bi sodnica sodila protizakonito in pristransko, krivično vodila sojenje ter tako namenoma in zavestno storila kaznivo dejanje. Prijatelj dodaja, da sta z odvetnikom sodbo prejela več kot mesec dni po izreku sodbe, med samim sojenjem pa naj bi prihajalo do nedopustnih procesnih napak.

Prijatelja je senat koprskega okrožnega sodišča 30. septembra spoznal krivega kaznivih dejanj izsiljevanja, samovolje in nedovoljenega prometa in proizvodnje z orožjem ali eksplozivom in mu dosodilo pet let in dva meseca zaporne kazni. Njegovi soprogi Aleksandri Prijatelj je za pomoč pri izsiljevanju dosodilo pogojno zaporno kazen šestih mesecev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.