Prijatelj ostaja priprt do 22. maja

Foto: Žurnal24 (Foto: Barbara Milavec)
Srečko Prijatelj ostaja v priporu do 22. maja. Pripor so mu podaljšali zaradi pripravljanja obtožnice.
Oglej si celoten članek

Okrožno sodišče v Kopru je zaradi ponovitvene nevarnosti podaljšalo pripor poslancu SNS Srečku Prijatelju. V tem času bodo pripravili obtožnico za kazniva dejanja izsiljevanja ter prepovedane proizvodnje in trgovine z orožjem in strelivom.

Kot piše Delo, je sodišče v dveh mesecih končalo sodno preiskavo le za izsiljevanja in nezakonite posesti orožja, ki so ga našli pri Prijatelju doma ob hišni preiskavi po aretaciji in policijskem pridržanju. Sodna preiskava za druga kazniva dejanja se še ni začela.

Za dodatna pojasnila in komentar na odločitev sodišča smo poklicali Prijateljevega odvetnika Dejana Markovića, ki pa ni dosegljiv.

Spomnimo, poslanec SNS je v priporu od 13. marca. Osumljen je izsiljevanja ter prometa in nedovoljene proizvodnje orožja ter eksploziva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.