Prijavljen tudi Janković

Foto: Žurnal24 barovic bobo
Nova korupcija? Po tem ko je Kosova komisija podala načelno mnenje, da ravnanje trboveljskega župana ustreza definiciji korupcije, je dobila še prijavo, ki se nanaša na donacije v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Predsednik protikorupcijske komisije Drago Kos je dejal, da prijavitelj predlaga pregled donacij ljubljanski občini z vidika zakona o preprečevanju korupcije. Prijavo so sicer dobili včeraj.

Zahteval donacije?
Komisija za preprečevanje korupcije je pravtako včeraj objavila načelno mnenje, da ravnanje župana, ki od gospodarske družbe zahteva, da s finančnimi sredstvi podpre projekte lokalne skupnosti, v zameno pa bo v upravnem postopku skupnost nastopila v korist gospodarske družbe, ustreza definiciji korupcije. Kos bo zadevo odstopil policiji in računskemu sodišču.

Šlo naj bi za trboveljskega župana Bogdana Baroviča (SNS) in družbo Lafarge Cement. Barovič se je sicer na novico, da Kosova komisija njegovo ravnanje vidi kot koruptivno, odzval z besedami: ''Jaz sem koruptiven, Janković pa ne?'' Mnenje komisije je še označil za neumnost in propad pravne države.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.