Prijeli dolgoletnega romunskega ubežnika

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Murskosoboški policisti prijeli tujca, ki naj bi med letoma 2004 in 2006 vdrl v vsaj 155 računalnikov agencije Nasa.
Oglej si celoten članek

Policisti so v sredo popoldne na avtocesti Lendava–Murska Sobota prijeli državljana Romunije, za katerim so Združene države Amerike razpisale mednarodno tiralico. V vozilu romunskih registrskih številk sta bila še dva državljana Romunije, so sporočili s policije.

Pri preverjanju dokumentov, vozila in potnikov so policisti ugotovili, da je za 29-letnim sopotnikom v vozilu razpisana mednarodna tiralica "prijetje s privedbo" zaradi kaznivega dejanja napada na informacijski sistem in pridobitve varovanih podatkov. Ukrep je razpisal Interpol Washington na podlagi naloga za aretacijo sodišča v Los Angelesu.

Do 10 let zapora

Osumljenemu so odvzeli prostost in ga danes predali Okrožnemu sodišču v Murski Soboti, ki bo vodilo postopek glede izročitve tujca Združenim državam Amerike. Z vlomom v Nasin sistem naj bi povzročil za približno 1,3 milijona dolarjev škode, zaradi česar mu v Združenih državah Amerike grozi od enega do deset let zaporne kazni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:33 3. Oktober 2013.

    Človek si zasluži nagrado, ne pa zapor!<br />P... ameriške to dnevno počnejo celemu svetu brez sankcij!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.