Prijeli goljufa, ki je oddajal lažne apartmaje na Hrvaškem

Foto: bralka valovi morje cres Foto: Suzana Kos Razburkano morje Foto: Saša Despot <razno> 14.07.09 obala, morje, plaza, ljudje, dopust, pocitnice, Hrvaska,
Kar 45 goljufij je osumljen 28-letnik. Pobral je več kot 11 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Policisti PP Ljubljana Šiška so konec meseca oktobra odvzeli prostost 28-letnemu osumljencu iz okolice Ljubljane, ki je utemeljeno osumljen 45 kaznivih dejanj goljufije. Preiskovalni sodnik mu je odločil, da mora na sojenje čakati v priporu. 

28-letnik je lani v času poletne sezone na enem od spletnih portalov pod lažnimi imeni objavil več oglasov za najem apartmajev, večinoma za turistična kraja Malinska in Punat na otoku Krk. 

Goljufija Kup ogoljufanih z apartmajem na Hrvaškem

"Oglaševana cena dnevnega najema apartmaja je znašala med 50 in 60 evri. Da bi si pridobil zaupanje oškodovancev je objavil tudi lažne fotografije apartmajev, ki jih je pridobil na spletu. Kasneje se je z večino oškodovancev dogovoril za sestanek, se predstavil z lažnim imenom, jim v podpis ponudil lažno pogodbo o najemu apartmaja za letovanje ter jih tako z lažnivim prikazovanjem dejstev in okoliščin preslepil, da so mu izročili oz. nakazali predplačilo. Avansi so znašali od 200 do 500 evrov in so jih oškodovanci bodisi nakazali na enega izmed odprtih TRR osumljenega ali mu jih osebno izročili," pojasnjuje policija. Oškodovanci so bili po vsej Sloveniji. 

Pozor, goljufija! Plačal apartma na Krku, ko je prišel tja, apartmaja ni bilo nikjer

Kot smo poročali, policija vsaj nekaterih prijaviteljev ni jemala resno, saj je šlo za sorazmerno majhne zneske oškodovanja, poleg tega pa prijavitelji niso imeli nobenih sledi razen telefonske številke, ki ni več obstajala, ter izmišljenega imena na pogodbi o najemu. Sestavljanko je nato s pozivom na Facebooku začela sestavljati ena od oškodovank. Javilo se ji je več deset ljudi, ugotovili so, da je nekdo akontacijo nakazal na TRR, nekdo pa je goljufa srečal tudi v živo, ugotovili pa so tudi enak vzorec pri vseh primerih. 

Fantomski apartma Toliko Slovencev plačalo za fantomski hrvaški apartma

"Preiskava je bila zahtevna in dolgotrajna z vidika zbiranja in obdelave podatkov in prijav oškodovancev po vsej Sloveniji, Osumljeni je preslepil 45 oškodovancev, ki jih je skupno oškodoval za 11.495 evrov," priznava policija.  

28-letniku grozi do treh let zapora, če bo sodnik presodil, da je hotel pridobiti majhno premoženjsko korist, pa denarna kazen ali do enega leta zapora.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:24 4. December 2017.

    Sedaj je na vrsti FURS .ki mora temu prevarantu zaračunati kazen za neprijavljeno oddajo apartmajev !

  • 12:20 4. December 2017.

    Če prav razumem, je goljuf prodal več apartmajev kot naša agencija z licenco in bonitetno oceno A+ in varnim načinom …

  • 11:07 4. December 2017.

    Če prav razumem, se je glavni del preiskave zgodil s strani oškodovancev. Potem so se zbudili državni organi. Zanimivo ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.