Prijeli lamo Rinpočeja

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Ljubljanski policisti so prijeli lamo Šenpena Rinpočeja. Kazenska ovadba mu očita spolni napad na otroka, mlajšega od 15 let.
Oglej si celoten članek

Policisti so vodjo Budistične kongregacije že pripeljali pred preiskovalno sodnico, poroča spletni Večer, ki je objavil tudi fotografije vklenjenega Rinpočeja.

Triinštiridesetletni Rinpoče ima sicer sam tri posvojene otroke, stare 20, 18 ter tri leta in pol. Spolna kazniva dejanja naj bi storil nad njimi, domnevno spolno nadlegovanje pa naj bi trajalo dlje časa, piše časnik. Osumljen naj bi bil tudi vpletenosti v trgovino z ljudmi, vendar pa kriminalistična preiskava v to smer še vedno intenzivno poteka.

Rinpoče je bil v zadnjem letu kar dvakrat v središču pozornosti zaradi domnevnih napadov nanj. Vendar so policisti ugotovili, da je lanski junijski napad Rinpoče najverjetneje krivo prijavil, zato so ga ovadili. Drugi napad nanj se je zgodil aprila letos. Neznanca naj bi ga napadla in porezala z nožem. Končal je v bolnišnici s pretresom možganov in 14 šivi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:31 26. Maj 2012.

    Podatki o tistem ki ga je ovadu se pa ja ne deva v javnost ...<br />Mal premisli kaj sprašuješ...

  • 23:00 25. Maj 2012.

    napišite kdo je podal to kazensko ovadbo,<br />da bomo vedeli pri čem smo.<br />Ne bi se čudil, če je za …

  • 22:21 25. Maj 2012.

    20 let na Dobu ga bo izučilo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.