Prijeli Poljaka, ki ga je iskal Interpol

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Na mejnem prehodu Gruškovje so v torek policisti prijeli Poljaka, ki ga je iskal Interpol. Mejo je želel prestopiti s ponarejenim potnim listom.
Oglej si celoten članek

Na mednarodnem prehodu Gruškovje je v torek ob 9.30 iz naše države izstopal potnik v osebnem avtomobilu poljskih registrskih oznak, 38-letni državljan Poljske in Španije. Mejnim policistom se je izkazal s poljskim potnim listom, za katerega so policisti ugotovili, da je ponarejen.

V postopku ugotavljanja njegove identitete so policisti ugotovili njegovo pravo ime. Kmalu so tudi ugotovili, zakaj se je predstavljal s tujim imenom. V Schengenskem informacijskem sistemu so zanj razpisali ukrep "prijetja z namenom izročitve", ker ga Poljska preko Interpola z evropskim pripornim nalogom išče zaradi ukvarjanja s prepovedanimi drogami in psihotropičnimi sredstvi.

Policisti so ga privedli na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zanj odredila pripor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.