Primopredaja Kosove komisije

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 (Foto: Boštjan Tacol)
V prostorih komisije za preprečevanje korupcije danes primopredaja poslov. Kos: med največjimi uspehi komisije je dejstvo, da le-ta še obstaja.
Oglej si celoten članek

Tako imenovana Kosova komisija poslej Klemenčičeva. V prostorih komisije je danes ob12. uri stekla primopredaja poslov Draga Kosa in Gorana Klemenčiča.

Politizacija?
Primopredaja v senci odstopa prvega imenovanega Klemenčičevega namestnika; kot je znano, je Jože Končan predsednika Danila Türka pisno obvestil, da se funkciji odpoveduje le tri dni po tem, ko ga je predsednik nanjo imenoval. Kot je Končan zapisal v odstopni izjavi, naj bi bil razlog zanjo dejstvo, da sta ostala dva člana komisije "v očeh javnosti politično zelo profilirana", zaradi česar si ne želi očitkov komisiji o naklonjenosti le eni politični opciji.

Goran Klemenčič je v odzivu zapisal, da "ne more sprejeti Končanovih argumentov o politizaciji komisije, razen kolikor je ne povzroča prav njegovo pismo in način, kako ga je podal". Zapisal je, da se sam s tem ne obremenjuje, in hkrati, da mu je jasno, da bo komisija deležna še več takšnih "ovir". Glede novega kandidata je izpostavil, da si "želi pogumnih oseb, ki se ne bojijo pritiskov".

Namestnik znan še oktobra?
V uradnem listu je bil 17. septembra objavljen razpis za zbiranje kandidatur za prvega Klemenčičevega naslednika. Kandidati se lahko prijavljajo do 1. oktobra. Potem bo svoje delo opravila komisija, ki je pristojna za to, da preveri reference, formalno izobrazbo in dokazila. Na osnovi njihovega predloga se bo predsednik Türk odločil in imenoval prvega naslednika Kosove oziroma od danes Klemenčičeve komisije. "Glede na roke bi lahko prvega namestnika dobili še oktobra," so nam ob tem povedali v predsednikovem uradu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.