Pripor za še en incest

Foto: Žurnal24 Po končani preiskavi bo zoper 57-letnika najverjetneje vložena obtožnica. Za inc
V Rogaški Slatini zaradi zlorabe 14-letne hčerke priprli 57-letnika, dekle na varnem.
Oglej si celoten članek

Celjski tožilci in kriminalisti so zbrali dovolj dokazov, da na sodišču teče preiskava o domnevnem incestu, ki naj bi ga za domačimi zidovi štiričlanske družine morala deklica trpeti od svojega 9. do 12. leta. Zdaj 14-letnica naj bi o zlorabah molčala iz strahu pred očetom, materjo in 19-letnim bratom, ki naj bi ji vztrajno grozili, naj niti ne pomisli, da bi izdala njihovo družinsko skrivnost.

Konec prejšnjega meseca je mladoletnica vendarle zbrala dovolj poguma in se zaupala kriminalistom, kar je zadostovalo za očetovo aretacijo in pripor. Preiskovalna sodnica je namreč presodila, da bi oče hčer lahko kadarkoli spet zlorabil in skušal vplivati na družinske člane in priče, ki jih zaslišuje.

Zlorabo prijavil fant
Čeprav naj bi incesta osumljeni oče iz pripora pred dnevi že klical domov in od sorodnikov zahteval naj hčerkino zgodbo zanikajo, naj bi njeno izpoved priče potrdile. Česar pa nam na celjskem okrožnem sodišču zaradi zaščite mladoletne žrtve niso mogli potrditi. Njeno trpljenje zaradi domnevnega očetovega spolnega nasilja je policiji, socialnim delavcem in medijem v pismu razkril njen 20-letni fant. Socialni delavci so 14-letnico takoj umaknili k sorodnikom.

"Dekle se zdaj počuti varno, vsak dan jo obiskuje naša socialna delavka, ki ji skuša stisko olajšati predvsem s pogovorom," razlaga Marija Kampuš, direktorica Centra za socialno delo Šmarje pri Jelšah. Dekle naj bi se pred časom sicer že zaupalo šolski psihologinji, a naj bi izpoved zanikalo vsakič, ko se je njena skrivnost začela odkrivati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.