Pripravite se. Izdali so oranžni alarm.

Foto: Bralka Zurnala24.si
Foto: Bralka Zurnala24.si
Agencija za okolje je za prihodnja dva dneva razglasila oranžni alarm.
Oglej si celoten članek

Agencija za okolje je popoldne zaradi močnega severnega vetra razglasila oranžni alarm. Od četrtka sredi dneva do noči na soboto bo zelo vetrovno. Ker bodo v tem času nizke temperature, bo občutek mraza zelo izrazit. 

V višjih legah, pod Karavankami in v zgornjem Posočju bo pihal okrepljen severni veter s sunki nad 70 kilometrov na uro. Na Ilirskobistriškem in ponekod drugod na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja s sunki nad 100 kilometrov na uro. V peterk bodo sunki vetra tudi v severovzhodni Sloveniji presegli 70 kilometrov na uro. 

Foto: Arso/meteo.si veter opozorilo

 

Z izjemno nizkimi temperaturami se bodo v prihodnjih dneh spopadli tudi na Hrvaškem, kjer so izdali rdeč alarm. Rdeč alarm velja za območje Istre, Kvarnerja, Velebita in severne Dalmacije. Temperature naj bi se čez konec tedna spustile tudi do -20 stopinj Celzija. 

Konec tedna bo mrzlo

V prvih dneh novega leta smo dočakali prvi letošnji sneg in nizke temperature. V prihodnjih dneh bo zaradi vdora polarnega zraka še naprej zelo mraz. Konec tedna se bodo temperature gibale pod lediščem. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 21:44 4. Januar 2017.

    Global warming, ha, ha, ha

  • 20:40 4. Januar 2017.

    ha ha, januarja pa tak mraz, a ni to čudn ...

  • 17:11 4. Januar 2017.

    ARSO ne zganja panike.Zganja jo novinar - MRHOVINAR z začetnicama B.P.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.