Pripravljajo SOS-tržnice

Foto: Žurnal24 Ob odprtju se je v SOS-trgovini trlo ljudi, ki so želeli priti do kartice. V nas
Umestitev. Za uresničitev ideje primernejše Prekmurje. Prestolnica preveč javna.
Oglej si celoten članek

SOS-trgovine za socialno šibkejše v Ljubljani za zdaj ne bo. Je pa predsednik nadzornega odbora SOS Zadruge in župan Občine Kuzma Jožef Škalič napovedal tržnice. A te na začetku še ne bodo v prestolnici.

Ideja o trgovinah ni opuščena, pravi Škalič, iščejo pa “možnosti, kje in na kakšen način bi se dalo to zadevo čim bolje zasnovati na trdnih temeljih”. Poudarja, da aktivnosti potekajo, a ne takšne, ki bile deležne javnega epiloga.

Lani kmalu zaprli

16. marec 2009. Ljubljanska SOS-trgovina odpre vrata, a jih po nekaj dneh tudi zapre.

600 vlog. Vsaj toliko ljudi je izpolnilo in oddalo vlogo za pridobitev kartice za opravljanje nakupov v SOS-trgovini.

Tržnice namesto trgovin
Po novi ideji, ki nam jo je predstavil Škalič, bi namesto trgovin na začetku organizirali tržnice za socialno ogrožene. “Začeli bi v majhnih centrih in ne v tako javnem mestu, kot je Ljubljana. Celotno zasnovo bo treba prenesti v manjša mesta, najprej poskusiti, kako deluje, in se šele nato širiti po prostoru,” še pravi Škalič.

Na tržnici bi se delili izdelki, ki bi jih bili ljudje pripravljeni podariti.

Morda v Prekmurje
Bo tako novi projekt SOS Zadruge prestavljen iz prestolnice v Občino Kuzma? “To bi si želel, ampak glede na to, da smo čisto ob meji, bi bilo to neprimerno. Morda pa v Prekmurje.”

“Upam, da še letos”
Projekt s tržnico pa še nima določene časovne komponente. “Vem, da pričakujete datum, a če bi vam ga povedal, bi se zlagal,” je pojasnil Škalič in dodal: “Rad bi, da zadeva še letos dobi svoj epilog.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.