Prisilka bo manjši nateg

Foto: Žurnal24 (Foto: Benjamin Kovač)
Prisilna poravnava. Odlog plačila največ dve leti.
Oglej si celoten članek

V prisilni poravnavi bo moral dolžnik zagotoviti vsaj 30-odstotno poplačilo terjatev upnikov, odlog poplačila pa bo največ dve leti. Če bo dolžnik predlagal daljše obdobje ali manjše poplačilo, bo sodišče ugotovilo, da predlog ni popoln, in bo nad podjetjem začelo stečajni postopek. Takšen predlog popravkov insolvenčnega zakona so pripravili na ministrstvu za pravosodje, ki ga vodi Aleš Zalar. Popravkov so se lotili na zahtevo Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, ki se je sicer zavzemala kar za ukinitev prisilne poravnave, a so se nato dogovorili za zaostritev pogojev.

Predlog spremembe zakona naj bi vlada obravnavala najpozneje v 14 dneh, državni zbor pa ga bo po možnosti sprejel že na marčni seji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.